Laatste alarmering:
Datum 20|05 Tijd 04:34:49 (inci-06) Dienstverlening Marchje Pole (eiland) Echten Fr 026514 Prio Hoog Eenheid | Langweer (Blusgroep) Brandweer Skarsterlan...
zondag 27 mei 2018

DINSDAG 12|09

Start opbouw nieuwe milieustraat De Wolden

De nieuwe milieustraat biedt ruimte aan de gescheiden inzameling van maar liefst achttien verschillende afvalstromen

DE WOLDEN - Sinds juli 2017 is de oude milieustraat dicht en wordt er druk gewerkt aan de nieuwe milieustraat. Voor de bouwvak is de oude milieustraat gesloopt en is het terrein voorbereid op de bouw. In september is gestart met de bouw van de nieuwe, duurzame milieustraat.

 

De nieuwe milieustraat biedt ruimte aan de gescheiden inzameling van maar liefst achttien verschillende afvalstromen. Het terrein wordt efficiënter ingericht door de ingang van de milieustraat te verplaatsen naar de Slagendijk. Dat zorgt voor meer ruimte voor auto's op het terrein en zo wordt de kans op wachtrijen op de openbare weg een stuk kleiner.

 

Waar kunt u terecht met uw afval?

U kunt uw afval tijdens de sluiting kwijt in Hoogeveen. De AREA milieustraat is - tijdens de openingstijden die normaliter gelden in Zuidwolde - geopend voor alle inwoners van gemeente De Wolden. De medewerkers van de milieustraat uit Zuidwolde zullen op de milieustraat van AREA aan het werk zijn om u daar te helpen. Bij de medewerkers van de milieustraat uit Zuidwolde kunt u identificeren als inwoners van gemeente De Wolden. Betalen voor uw stortingen kunt u ook bij de medewerkers doen.

 

U kunt buiten de reguliere openingstijden die gelden in Zuidwolde NIET terecht bij de milieustraat aan de Vos van Steenwijklaan in Hoogeveen.

 

Openingstijden AREA Milieustraat Hoogeveen voor inwoners van De Wolden

Woensdag: 13.00 tot 16.00 uur
Vrijdag: 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur

Zaterdag: 09.00 tot 12.00 uur

 

Modernisering

De milieustraat aan de Nijverheidsweg in Zuidwolde is in het begin van de jaren negentig opgericht door de toenmalige gemeente Zuidwolde. Sindsdien zijn er weinig aanpassingen geweest. De milieustraat is ontworpen op de hoeveelheid (grof)afval van 10.000 inwoners en de scheidingsregels van destijds. De gemeente telt nu bijna 24.000 inwoners en daarnaast dient het afval in veel meer verschillende fracties ingezameld. te worden. Het gevolg is dat de milieustraat te klein is geworden, waardoor regelmatig wachtrijen voor de poort staan.

 

Hoe komt de nieuwe milieustraat eruit te zien?

De nieuwe milieustraat is een duurzame, flexibele en modulaire milieustraat. Het stortbordes van de milieustraat is opgebouwd uit betonnen blokken die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Hierdoor ontstaat een gebruiksvriendelijke en duurzame milieustraat, die na verloop van tijd weer kan worden aangepast. De milieustraat biedt bovendien ruimte onder het stortbordes voor de opslag van materiaal. Zonnepanelen zorgen voor de benodigde stroom: energieneutraal, toekomstbestendig en duurzaam.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie