Laatste alarmering:
Datum 20|05 Tijd 04:34:49 (inci-06) Dienstverlening Marchje Pole (eiland) Echten Fr 026514 Prio Hoog Eenheid | Langweer (Blusgroep) Brandweer Skarsterlan...
zondag 27 mei 2018

WOENSDAG 13|09

De Wolden sluit aan bij Drentse Ambassade in Den Haag

Drenthe laat Den Haag kennismaken met onze toekomstgerichte, energieke en innovatieve bedrijfsleven en agrarische sector

DE WOLDEN - Van 13 tot en met 18 september 2017 organiseert de provincie Drenthe de Drentse ambassade in Den Haag. De ambassade is onderdeel van het Prinsjesfestival, dat in 2017 voor de vijfde keer rondom Prinsjesdag wordt georganiseerd.

 

Wat is de Drentse Ambassade

Drenthe laat Den Haag kennismaken met onze toekomstgerichte, energieke en innovatieve bedrijfsleven en agrarische sector. Ook presenteert Drenthe zich als grensregio, waarin de provincie mooie resultaten behaalt met onze Duitse buren en andere Europese partners. Zo laten we zien wat Drenthe te bieden heeft, maar ook wat daarvoor nodig is vanuit de (landelijke) politiek en de samenleving.

 

Gemeente De Wolden maakt zich ook sterk voor de profilering van onze regio tijdens de Drentse Ambassade. De Wolden heeft veel te bieden, niet alleen voor onze eigen inwoners, maar ook voor de provincie en iedereen die (samen)werkt met onze regio.

 

De Wolden in Den Haag

Tijdens de Drentse Ambassade zal het college van burgemeester en wethouders twee dagen aanwezig zijn in Den Haag. Hier maakt het college zich sterk om Den Haag kennis te laten maken met onze gemeente en onze actieve en initiatiefrijke inwoners en ondernemers. Zo wordt er gesproken over het initiatief Glasvezel De Wolden en het Europees Kampioenschap Young Riders 2019. Daarnaast zullen alle Drentse gemeente zich presenteren, is er een Drentse Gemeenteontbijt en haken onze bestuurders aan bij bijeenkomsten over 'Toekomstgericht Landbouw' en 'Grensoverschrijdende Arbeid'.

 

Vereniging Drentse Gemeente

Tijdens de officiële opening presenteren de Drentse gemeenten zichzelf en vragen ze aandacht voor een aantal zaken. Dit doen de gemeenten gezamenlijk vanuit de Vereniging van Drentse Gemeenten. Binnen deze vereniging ontmoeten gemeenten elkaar, delen ze kennis, maken ze afspraken en worden collectieve belangen behartigd.

 

Tijdens de Drentse Ambassade wordt door de verenging onder andere aandacht gevraagd voor de verbetering van bereikbaarheid, het verduurzamen van energie, het bereikbaar houden van voorzieningen en de samenwerking van Drentse Gemeenten onderling en met anderen.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie