Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 17:17:26 *loos Alarm (koken)* P (inci-09) Oms Alarm Ap6323 Woonzorgcentrum Dunninghe Prins... Prio Eenheid | Noordwijk - kazernehek Brandweer De Wolden Drenthe
zaterdag 21 juli 2018

MAANDAG 15|01

De Wolden sluit aan bij Stichting Urgente Noden

Wethouder Mirjam Pauwels is blij met de samenwerking en ziet SUN als een mooie aanvullingen op bestaande zorgvoorzieningen

DE WOLDEN - De Wolden sluit aan bij Stichting Urgente Noden (SUN), een stichting waar hulpverleners in noodgevallen een beroep op kunnen doen.

 

Wethouder Mirjam Pauwels is blij met de samenwerking en ziet SUN als een mooie aanvullingen op bestaande zorgvoorzieningen. "We hebben in Nederland en in De Wolden veel regelingen voor mensen die in nood komen, bijvoorbeeld financieel. Desondanks valt er af en toe iemand net buiten alle vangnetten. In zo'n geval is voor hulpverleners instanties mogelijk om een beroep te doen op SUN. Die stichting helpt met een noodoplossing", aldus Pauwels.

 

De overeenkomst geldt in eerste instantie twee jaar. Daarna wordt geëvalueerd hoeveel beroep er op SUN is gedaan.

 

Stichting voor dienstverleners

Al meer dan 100 gemeenten zijn aangesloten bij SUN. In die gemeenten kunnen professionals in dienstverlening een aanvraag indienen. Als de aanvraag wordt toegekend, geeft SUN geld voor bijvoorbeeld levensonderhoud, woninginrichting, kleding of activiteiten van kinderen.

 

Een deel van de kosten die SUN maakt worden gedragen door deelnemende gemeenten. De bijdrage van de gemeente De Wolden is zo'n € 4.000,-.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie