Laatste alarmering:
Datum 07|02 Tijd 13:43:10 (inci-09) Vko (voertuig Gekanteld, Vrachtwagen) A28 Li,0 De Wijk 039031 038671 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Drenthe (Voorlichter)
zondag 17 februari 2019

DONDERDAG 18|01

De Wolden grijpt naast titel ‘Best Bestuurde decentrale overheid’

De gemeente was als enige in Noord-Nederland genomineerd

DE WOLDEN - Gemeente De Wolden mocht donderdagmiddag de titel voor 'Best Bestuurde decentrale overheid' niet mee naar Zuidwolde nemen. Provincie Brabant ging er, tijdens het Binnenlands Bestuur event Kompas 2018, met de winst vandoor.

 

"Jammer", zegt burgemeester Roger De Groot, "maar de nominatie als enige in Noord-Nederland is al iets om als gemeente heel trots op te zijn."

 

Waardering

De Wolden werd onder andere genomineerd omdat: "gemeente De Wolden laat zien hoe het ook kan: nieuw en oud gaan hier hand in hand. Geen bureaucratische wet- en regelgeving maar snelle procedures voor burgers. Ruimte voor bestaande én nieuwe initiatieven vanuit de samenleving. "Dat is toch prachtig", aldus burgemeester De Groot. "In de eerste verkiezingsronde om de genomineerden te bepalen, wordt gestemd door collega-bestuurders uit het hele land. De waardering die zij uitspreken voor onze manier van werken, doet ons goed!"

 

Compliment

De Groot: "Natuurlijk 'bestuurt' het college van burgemeester en wethouders De Wolden niet alleen, maar samen met onze medewerkers, de gemeenteraad en onze inwoners/ondernemers. En de manier waarop we dit doen, valt blijkbaar op. Een compliment aan ons allemaal waard!"

 

Initiatiefrijk De Wolden

Inwoners en ondernemers van De Wolden komen vaak zelf met initiatieven. Samen met de gemeente werken zij mee aan het verbeteren van de leefomgeving. "Hier zijn wij blij mee: actief en betrokken!" vertelt Roger de Groot. "De formule van Initiatiefrijk De Wolden is daar een goed voorbeeld van: mooie initiatieven, grote betrokkenheid door onze inwoners en ondernemers en daardoor verbetert de leefbaarheid."

 

Verkiezing

De verkiezing Best Bestuurde decentrale overheid' wordt jaarlijks gehouden door Binnenlands Bestuur, een tijdschrift voor de lokale en regionale overheid . In deze verkiezing zijn bestuurders genomineerd voor vier categorieën; Beste Lokale Bestuurder, Beste Bestuurder van een kleine gemeente (minder dan 35.000 inwoners), Beste Bestuurder jonger dan 40 en dus de Beste Bestuurde decentrale overheid.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie