Laatste alarmering:
Datum 07|02 Tijd 13:43:10 (inci-09) Vko (voertuig Gekanteld, Vrachtwagen) A28 Li,0 De Wijk 039031 038671 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Drenthe (Voorlichter)
zondag 17 februari 2019

WOENSDAG 31|01

Succesvolle voorstelling over zwerfafval voor basisschoolleerlingen

Wethouder Jan ten Kate uit De Wolden en wethouders Jan Steenbergen en Gert Vos uit Hoogeveen openden elk een voorstelling samen met Mathijs ter Bork van IVN

HOOGEVEEN - Kalk en Oen zorgden voor schaterlachende kinderen in De Tamboer vandaag. Met de grappige en luchtige voorstelling Kalk en Oen en de dikke prop lieten ze basisschoolleerlingen uit De Wolden en Hoogeveen zien hoe belangrijk het is dat je je omgeving schoon houdt. Dus geen proppen papier of ander afval zomaar op de grond gooien, maar in de afvalbak.

 

In totaal werden er drie voorstellingen gespeeld voor zo'n 750 kinderen. Wethouder Jan ten Kate uit De Wolden en wethouders Jan Steenbergen en Gert Vos uit Hoogeveen openden elk een voorstelling samen met Mathijs ter Bork van IVN.

 

De kinderen werden uitgedaagd met een vervolgopdracht: maak een kunstwerk van (schoon) afval. Iedere groep die een foto instuurt van hun creatie krijgt een cadeautje – iets dat gemaakt is van gerecycled afval.

 

De voorstelling was een initiatief van de gemeenten De Wolden, Hoogeveen, IVN Natuureducatie en de Tamboer. Alle basisscholen uit de IVN scholennetwerken van Hoogeveen en De Wolden werden uitgenodigd.

Foto's
1/1
Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie