Laatste alarmering:
Datum 07|02 Tijd 13:43:10 (inci-09) Vko (voertuig Gekanteld, Vrachtwagen) A28 Li,0 De Wijk 039031 038671 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Drenthe (Voorlichter)
zondag 17 februari 2019

WOENSDAG 07|02

Expositie Hermione Velthuis in het gemeentehuis Zuidwolde

"Creatief bezig zijn geeft me het gevoel dat ik leef", aldus Velthuis

ZUIDWOLDE - Tot en met april 2018 exposeert Hermione Velthuis in het gemeentehuis in Zuidwolde. Er zijn zo'n twintig kunstwerken van haar te bewonderen. Deze uit Echten afkomstige acrylkunstenares laat zich het beste omschrijven als: gedreven, creatief en vol met idee├źn. Het zijn diezelfde eigenschappen die maken dat het ene na het andere kunstwerk uit haar handen komt.

 

Velthuis maakt allerlei kunstwerken. Zo heeft zij ook de ramen in de raadzaal van het gemeentehuis gemaakt. Daarnaast werkt ze met klei, maakt ze etsen en monoprints. Het materiaal maakt niet uit, zolang ze zich maar kan uiten. "Creatief bezig zijn geeft me het gevoel dat ik leef", aldus Velthuis. Wat ze gaat maken, ligt van tevoren nooit vast. Ze bepaalt wel vooraf welke techniek ze gaat gebruiken, maar de vorm ligt nooit helemaal vast.

 

Velthuis: "Wat ik maak, ontstaat wanneer ik bezig ben".

 

Velthuis houdt zich voornamelijk bezig met vloeibare acryl. Dat wordt op een papier of canvas gelegd. Door het kantelen van het doek, ontstaan de beelden. Haar werk valt op, omdat het iets is wat je in Nederland nog niet veel ziet. Velthuis exposeert ook in Hoogeveen, Brussel, Beijing en Stockholm.

 

U kunt de werken van Hermione Velthuis bekijken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2, Zuidwolde.

Foto's
1/1
Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie