Laatste alarmering:
Datum 13|01 Tijd 15:32:43 (inci-01) Nacontrole N365 - Beumeesweg Alteveer Gr 012431 012731 Prio Middel Eenheid | Techniek Brandweer Vlagtwedde Groningen
donderdag 17 januari 2019

WOENSDAG 11|04

Het 8-vakkenspel

Het 8-vakkenspel is een innovatief spel dat gespeeld kan worden door jong en oud

DE WOLDEN - Het 8-vakkenspel wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd in gemeente De Wolden. Het 8-vakkenspel is een innovatief spel dat gespeeld kan worden door jong en oud. Het is een lekker actief spel, waarin je goed moet samenwerken met je partner om jullie vak te verdedigen.

 

Mirjam Pauwels, wethouder JOGG: "Met het 8-vakkenspel kunnen kinderen nog meer in beweging komen en lekker spelen. Het is een simpel, maar leuk spel waar iedereen aan mee kan doen. Dat is goed voor een sportieve en gezellige sfeer in de klas.''

 

Omdat het spel nog relatief onbekend was, hebben de medewerkers van JOGG-team De Wolden eerst het spel geïntroduceerd op de basisscholen voor de groepen 5 tot en met 8. Zo werden de regels aangepast per groep. De voorrondes zijn door de medewerkers van JOGG-team De Wolden in samenwerking met de vakleerkrachten gehouden tijdens de gymlessen. Van deze voorrondes gaan er twee tweetallen door naar de gemeentelijke finale.

 

Finale

In de finale strijden alle tweetallen per groep tegen elkaar voor de eerste plaats. Uiteindelijk is er, per groep, één tweetal als winnaar over. Naast het spelelement en de toernooiwinst is er ook aandacht voor een gezonde leefstijl. De finale vindt plaats op woensdag 25 april in sporthal De Slenken in de Wijk.