Laatste alarmering:
Datum 13|01 Tijd 15:32:43 (inci-01) Nacontrole N365 - Beumeesweg Alteveer Gr 012431 012731 Prio Middel Eenheid | Techniek Brandweer Vlagtwedde Groningen
donderdag 17 januari 2019

MAANDAG 23|04

Project ‘dode hoek’ voor leerlingen uit Koekange

Als jij de chauffeur kan zien, dan kan hij jou ook zien

KOEKANGE - Onlangs is het lesprogramma over de dode hoek in het verkeer gestart voor de groepen 7 en 8 van basisscholen Prins Johan Friso en de Rozebottel in Koekange. Scholen in de provincie Drenthe krijgen dit jaar opnieuw het project aangeboden om de dode hoek onder de aandacht te brengen bij leerlingen. Dat is belangrijk, omdat de dode hoek een gevaarlijke plek is in het verkeer.

 

Het project bestaat uit verschillende onderdelen. Leerlingen beginnen en eindigen met het invullen van een online vragenlijst. Hierna kijken de leerlingen naar een verkeersfilm en bespreken ze klassikaal wat er goed ging in de film en wat niet. Daarna is het tijd om een kijkje te nemen in en om de cabine van een echte vrachtwagen! Op deze manier ervaren leerlingen wat een chauffeur wel en niet kan zien. De les wordt afgesloten met een praktijkopdracht, waarbij leerlingen in een gesimuleerde verkeerssituatie met de vrachtauto kunnen laten zien hoe zij in een dergelijke situatie zouden handelen op de fiets. De boodschap hierbij is: blijf rechts en ruim achter de vrachtauto rijden. Als jij de chauffeur kan zien, dan kan hij jou ook zien. Ieder slachtoffer is er één te veel, daarom Samen richting Nul verkeersslachtoffers! (www.samenrichtingnul.nl)

 

Effectmeting

Door het invullen van de vragenlijsten wordt de kennis over en het gedrag van de leerlingen in het verkeer gemeten. De resultaten geven zo ook een beeld van de effecten van dit project. Op basis daarvan kunnen de verschillende onderdelen eventueel aangepast worden. Meer weten of wilt u dit project ook op uw basisschool inzetten? Kijk op www.blijfuitdedodehoek.nl.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie