Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:51:23 Bon-inci-02 Br Container Kierewam Kerkenveld Epe 067632 Prio Middel Eenheid | Brandweer Epe (Bevelvoerder) NoordenOostGelderland
zondag 16 december 2018

DONDERDAG 12|07

Je woning duurzaam maken: 5 tips

Advertorial

Duurzaam wonen is een thema waar steeds meer aandacht voor is. We willen allemaal een stapje extra zetten om milieuvriendelijker bezig te zijn en de wereld goed na te laten voor de generaties die na ons komen. En dat begint bij jezelf! Door bijvoorbeeld al kleine veranderingen door te voeren in je woning, kun je al voor een flinke energiebesparing zorgen. We geven je graag een aantal tips om je woning duurzamer te maken.

 

  1. Geen energie verspillen. Dit lijkt een inkoppertje, maar ga eens voor jezelf na waar je allemaal energie mee kunt besparen. Hoe vaak brandt er ergens een lamp voor niets? Hoe vaak zit je wastrommel niet helemaal vol? Wanneer zou je de verwarming wat lager kunnen zetten? Gebruik je al ledlampen? Het is allemaal een kleine moeite, maar zorgt al voor een groot verschil.
  2. Groene leverancier. Je verwarming is uiteraard onmisbaar, zeker in de winter. Maar door voor een groene leverancier met groene stroom te kiezen en een slimme en modulaire thermostaat die je inzicht geeft in je verbruik, is de eerste stap naar duurzamer wonen gezet.
  3. Duurzaam verbouwen. Na verloop van jaren krijgen we er allemaal mee te maken. Bepaalde onderdelen van je woning zijn eigenlijk aan vervanging toe. Ook dat kan duurzaam! Een kunststof dakkapel is nagenoeg onderhoudsvrij en door bijvoorbeeld kunststof kozijnen te plaatsen als je houten kozijnen aan vervanging of een schilderbeurt toe zijn, maak je milieuvriendelijke én gebruiksvriendelijke keuzes.
  4. Energiebesparende maatregelen. Ook wat betreft de apparaten die je in huis gebruikt, kan het waarschijnlijk duurzamer. Een hybride warmtepomp in plaats van een cv-ketel verlaagt je energie- en gasverbruik drastisch, zonnepanelen zorgen ervoor dat je minder energie af hoeft te nemen en wat dacht je van de energie die je verliest door slechte isolatie?
  5. Afval scheiden. Ook dit lijkt een open deur, maar vaak is hier ook nog wel winst te behalen. Door afval op de juiste manier te scheiden, kan er meer gerecycled worden. En kijk ook eens naar de producten die je in huis hebt, producten met het Cradle to Cradle logo kunnen bijvoorbeeld na het gebruik ook hergebruikt worden.

 

Kijk als je iets nieuws gaat kopen in ieder geval altijd naar de mogelijkheid om dat verantwoord te doen. Kies voor eerlijke producten die ecologisch verantwoord geproduceerd zijn of van natuurlijke producten gemaakt zijn en kies voor leveranciers die het milieu net zo belangrijk vinden als dat jij dat vindt, zoals familiebedrijf Jansma Burdaard. Deze leverancier heeft al vele kunststof kozijnen geplaatst in Drenthe en omstreken. Een duurzaam MVO-bedrijf met eerlijke prijzen en montage in eigen beheer.

 

We hopen dat je met bovenstaande tips nieuwe inspiratie hebt gekregen om nog duurzamer te wonen!

 

 

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie